Ik ben geboren Italiaanse en woon sinds 1992 in Amsterdam. Al tijdens mijn puberteit raakte ik, door persoonlijke ervaringen, in parapsychologie en zelfontwikkeling geïnteresseerd. Toen ik 15, 16 was had ik, samen met andere studenten, een vrouwengroep voor zelfontwikkeling opgericht.

Ik ben altijd heel gevoelig geweest en heb door de jaren heen geleerd met mijn gevoeligheid om te gaan. Deze niet als last te ervaren, maar als tool te gebruiken om met mensen op dieper niveau contact te maken. Het empathisch aanvoelen van mensen, hypergevoeligheid, kan een hindernis zijn in het omgaan met mensen in situaties waar er geen ruimte is voor emoties en waar belevingen worden onderdruk. Het is een gave die ik inmiddels als een zegen beleef in het omgaan met mensen die ik als cliënt mag begeleiden.

De behoefte om beter met mijn gevoeligheid om te gaan heeft me gemotiveerd om verschillende cursussen en workshops te gaan volgen. Intuïtieve ontwikkeling, healing, reiki en nog meer. In de jaren 90 heb ik aan een ‘healing aan huis service’ meegewerkt waar we mensen met terminale ziektes thuis bezochten.

Later heb ik de 4-jarige HBO-opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie gevolgd bij Academie Hypnos te Bussum (www.hypnos.nl).

Daarna ben ik me blijven ontwikkelen door verschillende opleidingen en cursussen te volgen. Onder andere een post-HBO opleiding beeldende therapie, twee opleidingen familieopstellingen en systeemtherapie, Gestalt, Lichaamswerk, Mindfulness begeleider opleiding, IMET, creatieve handvaardigheid. In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als Creatief Therapeut.

Zelfontwikkeling en zelfreflectie beschouw ik als twee basis pilaren van mijn therapeutschap. Ik ben ervan overtuigd dat een therapeut mensen kan ondersteunen zich te ontwikkelen op gebieden of vergelijkbare gebieden die de therapeut binnen zichzelf heeft onderzocht.

Naast praktijkvoering heb ik verschillende jaren in de psychiatrie gewerkt, op de Valeriuskliniek, daarna Nieuwe Valeriuskliniek, en i-psy interculturele psychiatrie in Amsterdam gewerkt. Dit zijn belangrijke ervaringen geweest omdat ik daar veel heb geleerd over ingewikkelde psychiatrische problematieken. Empathie, authenticiteit, gelijkwaardigheid, niet oordelende aandacht, iedereen als een unieke individu zien, zijn belangrijke punten in mijn werkwijzen als therapeut. Ik heb ervaren dat deze heel waardevol zijn in het contact maken met mensen die het contact met de realiteit zijn kwijtgeraakt.

Door de verschillen in culturen waarmee ik in aanraking ben gekomen kan ik me makkelijk inleven in de verschillende persoonlijke culturele achtergronden. Ik spreek verschillende talen en geef therapie in het Nederlands, Engels, Italiaans en Spaans.